ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ 

2018 yılında güncellenen ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi; dünya çapında güvenli gıda üretim zinciri oluşturmak amacıyla oluşturulmuş uluslararası bir standarttır. Tedarikçiler, kullanıcılar, yasal otoriteler, tüketiciler ve tüm ilgili birimler arasında iletişimi ve bu sayede güvenli gıdanın her basamakta izlenebilirliğini sağlamayı esas almaktadır. 

Bu Standard, gıda zinciri boyunca son tüketime kadar iso 22000 gıda güvenliğini sağlamak için takip eden genellikle anahtar öğeler olarak kabul edilen öğeleri birleştiren iso 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi için ihtiyaçları tanımlamaktadır. Bu ihtiyaçlar;

  • İnteraktif iletişim
  • Sistem yönetimi
  • Ön gereksinim Programları
  • HACCP prensipleri

Program İçeriği

  • Iso 22000 Gıda Güvenliğinde yeni bir Standard olarak ISO 22000’nin gelişimini gerekli kılan koşulların tartışılması ve değerlendirilmesi,  
  • ISO 22000 standardının temel gereklilikleri,
  • Ön gereklilik programlarının (ÖGP) tanıtımı,
  • Risk Analizi,
  • ISO 22000 içeriğinin etkin uygulamalarla destekli seminer yöntemi ile anlaşılması,
  • Standard maddeleri, uygulama ve dokümantasyon anlamında kuruluş doküman sistematiğine yansımaları